Akár amatőr, akár profi szakács, az élezőacél minden konyhában kötelező. Megfelelő és rendszeres használat esetén meghosszabbítja a kés élettartamát. A késélezőktől eltérően, az élezőacélokat főleg enyhén tompa késeken használják. A kulcs az élezőacél helyes használatához a felületében rejlik. A sima élezőacél kiigazítja az kissé ívelt pengéket, míg a durva acél élezi a késeket, oly módon, hogy egy keveset eltávolít a pengéből, amikor az átcsúszik az élező acélon, majd kiigazítja azt. Tipp: használjon élezőkövet a rendkívül kemény pengéjű kések élezéséhez, pl. a japán késekhez. Az ilyen késeknél nem szabad élezőacélt használni, mivel a pengék speciális edzési folyamaton mentek keresztül.
Termékszám | 1889646030 |
---|---|
EAN | 4000530547651 |
Jel | WMF |
Szín | rozsdamentes acél |
Termékcsalád | Grand Gourmet |
Darabszám a csomagban (db) | 1 |
A csomagolás tartalma | 1x fenőacél |
Fő anyag | kovácsolt speciális rozsdamentes acélból |
A pengék hossza | 23 |
Termékápolás | kézi mosás |
Készült | Németországban |
Hossz (cm) | 36 |
Tervező | Makio Hasuike |
Design díj | Busse Longlife Design Award Busse Design Ulm GmbH 2005, Design Plus Messe Frankfurt 1994, Ernennung Compasso d'oro 1995, Internationaler Designpreis Design Center , Prix de Couverts Maison & Objet Paris 1997, red dot award Design Zentrum NRW 1994 |