Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.
További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.

A tökéletesség megteremtésének művészete. A legjobbat adjuk a kezébe.

Nože WMF článek.jpg

WMF Performance Cut technológia

A WMF kések az egyedülálló Performance Cut technológiának köszönhetően sokkal hosszabb ideig élesek maradnak. Ez az egyedülálló pengecsiszolási eljárás, amely lézeres mérést és korszerű csiszolást alkalmaz, garantálja az élesség szögének és alakjának legnagyobb pontosságát. Ezenkívül a WMF késeket többlépcsős keményítési eljárásnak vetik alá a legnagyobb szilárdság és tartósság elérése érdekében. Ennek eredményeként minden, ezzel a technológiával készült konyhakés rendkívül éles marad sokkal hosszabb ideig, mint a szokásos konyhakések. Messze meghaladja a vágási teljesítmény normáját.

Minden késnek megvan a maga funkciója, ezért érdemes a saját igényeinek megfelelően választani.

Éles késnek a konyhában mindig kéznél kell lennie a hús, a hal előkészítéséhez, a gyógynövények aprításához vagy más tevékenységekhez.

A klasszikus séfkés 20 cm hosszú pengéje ideális az összetevők szeleteléséhez ritmikus hintázó mozdulattal. Másik változata egy szélesebb és sokkal kevésbé ívelt Santoku kés, amely könnyű nyomással vág az egész penge mentén. Aprításhoz egy kínai szakácskést használhat. Ennek a három késnek az az előnye, hogy a szeletelt hozzávalókat egyenesen egy fazékba vagy serpenyőbe helyezheti át a széles pengével.

A kollekció tökéletes kiegészítője egy univerzális kés, amelynek pengehossza 15 cm vagy annál rövidebb. Lehetővé teszi mély vágások készítését is, például a húst sütése előtt. A zöldségkés rövid, egyenes pengéje a legalkalmasabb a zöldségek szeleteléséhez, mert stabil és jól illeszkedik a kézbe. A hús és a hal elkészítésénél a filéző és a csontozó kés az ideális eszköz. A vékony és rugalmas pengéknek köszönhetően ezek a kések jól mozognak a csontokon vagy az inakon. A hámozó kés könnyen azonosítható a rövid, ívelt, "csőr" alakú pengéjével, amely követi az összetevők, például az alma görbületét.

18_9164_6032_400.jpg
Tárolás és karbantartás

1. Tisztítás
Használat után a késeket kézzel kell megtisztítani és szárítani, lehetőleg mikroszálas kendővel. Megjegyzés: Ne merítse a késeket vízbe, és ne tegye őket a mosogatógépbe. Bár a legtöbb kés mosogatógépben mosható, a penge rozsdásodásának veszélye áll fenn. Ezenkívül az evőeszközök vagy edényekhez való ütődéskor a pengék gyorsan tompává válhatnak.

2. Tárolás
A minőségi késeket nem szabad tárolni az evőeszköz-fiókban: minőségük romlik, ha a pengék ősszeütköznek és gyorsabban életlenné válnak. Jobb és biztonságosabb a tárolás egy késtartó blokkban vagy mágneses késrúdon, ahol mindig kéznél vannak és jól védettek. A késblokkok sokféle változatban kaphatók, amelyek bármilyen konyhának megfelelőek.

3. Karbantartás
A minőségi kés gondozása a rendszeres élezést is magában foglalja a tompulás megelőzése érdekében. Csak egy élezőre és egy kis gyakorlásra van szükség. De legyen óvatos: ez a szerszám csak sima pengével rendelkező késeket élesíthet; a fogazott élű kések nem alkalmasak acélos élezésre.

18_7651_6030_500.jpg
Szeletelés

A kés akkor mutatja meg képességeit, ha a szeleteléshez a megfelelő technikát alkalmazzák. Tipp: Az éles pengék érzékenyek. A legmegfelelőbb vágódeszka a szintetikus anyagból, fából vagy bambuszból készült deszka.

Az üvegből, márványból, porcelánból, kerámiából készült stb. vágódeszkák alkalmatlanok, mert anyaguk lényegesen keményebb, mint a penge és a penge eltompul.

Milyen kések legyenek egy jól felszerelt konyhában?

Legyen szó paradicsom szeletelésről, alma hámozásáról, hús filézéséről vagy fűszernövények aprításáról, a megfelelő eszköz megléte fontos az összetevők elkészítésekor. Nem minden kés alkalmas minden készítményre. Hogy melyik késekre van igazán szüksége, az egyéni igényektől és a használat gyakoriságától függ. Ellenőrző listánkat úgy alakítottuk ki, hogy elősegítse saját késkészletének összeállítását az egyes ételek egyszerű elkészítése érdekében.

Minden háztartás alapfelszerelésének tartalmaznia kell egy szakácskést, egy zöldségkést és egy kenyérkést. A szakácskést nagyon praktikusnak tartják. A széles pengével sokféle szeletelési technikára alkalmas. Különböző hosszúságban kapható; javasoljuk, hogy 20 cm-es késsel kezdje. Ha sokat főz, megvásárolhat egy második kést, rövidebb, 15 cm-es pengével.

A hús, a filézés és a hámozó kés az amatőr szakácsok alapfelszerelésének része, valamint egy daraboló kés. A speciális pengéknek köszönhetően az ázsiai kések, például a kínai séfkés és a Santoku kés, egyre népszerűbbek Ázsián kívül is. Ez egy olyan befektetés, amely valóban megtérül a szenvedélyes szakácsok számára.

Ne feledkezzen meg az élező acélról és a vágódeszkáról sem, amelyek szintén minden konyha alapfelszerelései. 

18_9171_6032_400.jpg
A WMF KINEO kések új kollekciója

A minőség találkozik a megjelenéssel - az új Kineo dizájnvonal ötvözi az esztétikát, a funkcionalitást és a legmagasabb minőségi szabványokat. A modern építészet és a kontrasztok játéka által ihletett látvány a vizuális kifinomultságot és az időtlen szépséget egyesíti. A kések új választéka modern, elegáns megjelenésével nyűgöz le bennünket, amelyet tökéletesen kiegészítenek az ergonomikus alakú műanyag fogantyúk, így a kések kényelmesen simulnak a tenyerünkhöz. A Kineo késsorozat összesen 9 különböző késből áll – a közönséges mindenestől, a kínai aprítón keresztül a szakácskésig. Bár a pengék nem a hagyományos kovácsolási eljárással készülnek, a speciálisan edzett rozsdamentes acél tulajdonságai kiválóak.
malé (2).jpg
A WMF Sequence kések új kollekciója

Tökéletességre tervezve - egy ilyen szlogennel büszkélkedhet az új WMF Sequence sorozat, amely felkelti figyelmét friss és időtállól formatervezéssel. A kések ergonómikus, rozsdamentes acél szegecsekkel ellátott fogantyúkkal rendelkeznek, amelyek garantálják a biztonságos és kényelmes fogást. A pengék új, speciális rozsdamentes acélból készült technológiával készülnek, és büszkélkedhetnek a WMF Performance Cut címkével, így garantált a kiváló és tartós élesség. A sorozat kései kizárólag a Home & Cook üzletekben kaphatók.
malé (1).jpg
WMF Grand Class késkollekció

Egy kis nosztalgia és a legmodernebb kivitelezés kombinációja – ezt jellemzi a WMF Grand Class kínálatát. A markolat rozsdamentes acél szegecsekkel történő kialakítása emlékeztet a tradicionális kivitelezésre, és garantálja az optimális higiéniát, míg az ergonómikus forma kényelmes és biztonságos használatot jelent. A támaszték az ujjak védelmét szolgálja szeleteléskor. Mint minden WMF kés, a Grand Class kések is speciális rozsdamentes acélból készülnek, teljes hosszúságban kovácsolva. A Performance Cut technológia kivételes, hosszantartó élességet biztosít a pengék számára.
malé (4).jpg
WMF Spitzenklasse Plus késkollekció

Rendkívül éles pengék, a kés nyele belesimul használója kezébe, és verhetetlen, széles késválaszték: a Spitzenklasse Plus egy klasszikus kollekció a WMF kések között. Ez a friss, új kivitelezés a nyél lekerekített éleivel rendelkezik, a még jobb fogás érdekében. A penge és a nyél közötti sima átmenet, a megfelelő egyensúlyt létrehozó kovácsolt nyéltartó és a Performance Cut penge garantálja a tiszta, biztonságos és megbízható vágást. A kollekcióban a kések kínálata rendkívül változatos, minden szakácsnak és alapanyagnak megfelelő: a klasszikusoktól, mint például a séf kések, az univerzális kések és a különféle pengehosszúságú zöldségkések, a különféle típusú kínai séf késeken és bárdokon át, a Santoku és steak késekig.
malé (5).jpg
WMF Grand Gourmet késkollekció

A Grand Gourmet kollekció kései kitűnnek minden konyhában. Teljes egészében rozsdamentes acélból készültek és nemcsak elegánsak, hanem exkluzív tulajdonságokkal is rendelkeznek: a Cromargan® nyél biztonságosan illeszkedik a kézbe, és sima kialakítása garantálja a maximális higiéniát. A Grand Gourmet sorozat olyan klasszikusokat foglal magában, mint például az univerzális kés, a séf kés, a kenyér kés, valamint a csontozó-, filéző- és a Santoku kés. Mellesleg a rozsdamentes acél nyelek ideálisak a gravírozáshoz - lehetővé téve, hogy minden kés félreérthetetlenül a sajátja legyen, vagy egy személyre szabott ajándék készüljön belőle.
malé (6).jpg
WMF Chef's Edition késkollekció

Ahogy a neve is sugallja, a WMF Chef's Edition kollekcióját szakembereknek és azoknak készítették, akik maximális precizitást igényelnek az ételek előkészítése során. Ennek a sorozatnak a késeit a kés, a hát és a fogantyú közötti sima átmenetekkel fejlesztették ki. Ennek köszönhetően nincs éles széle, tökéletesen illeszkedik a kézbe, és könnyedén felvágja a legerősebb húsdarabot és még a legkeményebb zöldségeket is. A varratmentes kivitelezés garantálja a nagyon egyszerű tisztítást és a maximális higiéniát is.
malé (3).jpg